Cryptocurrency

Met cryptocurrencies kan men goederen en diensten kopen of men kan zogenaamde crypto's verhandelen om winst te maken. Hier leest men meer over wat cryptocurrency's zijn, hoe men ze kan kopen en hoe men ze kan beschermen (als men crypto's gekocht heeft).

De definitie van cryptocurrency

Cryptocurrencies zijn digitale activa's die worden gecreëerd met behulp van computernetwerksoftware die veilige handel en eigendom mogelijk maakt. Hierbij praat men vaak over Bitcoin. Dit is de bekendste cryptocurrency. Maar er zijn er veel meer. Zoals Ethereum of Litecoin.

Bitcoin en de meeste andere cryptocurrencies worden ondersteund door een technologie die bekend staat als de blockchain. De blockchain is meestal een digitale omgeving (voor iedereen) die fraudebestendige registratie van transacties bijhoudt en bijhoudt wie eigenaar is van wat. Publieke blockchains zijn meestal gedecentraliseerd, wat betekent dat ze werken zonder een centrale autoriteit zoals een bank of overheid.

De term cryptocurrencies komt van de cryptografische processen die de ontwikkelaars hebben ingevoerd om zich tegen fraude te beschermen. Deze innovaties bieden een oplossing voor een probleem waarmee eerdere pogingen om zuiver digitale valuta te creëren werden geconfronteerd: hoe kan worden voorkomen dat mensen kopieën van hun bezittingen maken en deze twee keer proberen uit te geven.

Afzonderlijke eenheden van cryptocurrencies kunnen munten of tokens worden genoemd, afhankelijk van hoe ze worden gebruikt. Sommige zijn bedoeld als ruileenheden voor goederen en diensten, andere zijn opslagplaatsen van waarde, en weer andere zijn vooral bedoeld om computernetwerken te helpen draaiende te houden die complexere financiële transacties uitvoeren.

Een veelgebruikte manier om cryptocurrencies te creëren is door middel van een proces dat 'mining' wordt genoemd, en dat wordt gebruikt door Bitcoin. Mining kan een energie-intensief proces zijn waarbij computers complexe puzzels oplossen om de authenticiteit van transacties op het netwerk te verifiëren. Als beloning kunnen de eigenaars van die computers nieuw gecreëerde cryptocurrency ontvangen. Andere cryptocurrencies gebruiken andere methoden om tokens te creëren en te distribueren, en vele hebben een aanzienlijk lichtere impact op het milieu.

Voor de meeste mensen is de gemakkelijkste manier om cryptocurrency te krijgen het kopen ervan, hetzij van een exchange of van een andere gebruiker.

Berichten over Cryptocurrency:
Wat is Bitcoin? Dit is dé uitleg hoe BTC werkt!
0
Wat is Bitcoin? Dit is dé uitleg hoe BTC werkt!
Wat is Bitcoin? Dit is dé uitleg hoe BTC werkt!
Wat is cryptocurrency? Dit is de informatie (en 7 dingen) die je moet weten!
0
Wat is cryptocurrency? Dit is de informatie (en 7 dingen) die je moet weten!
Wat is cryptocurrency? Dit is de informatie (en 7 dingen) die je moet weten!